Kære BrevkasseHvordan bruger jeg aroniabær?
SPØRGSMÅL
Jeg har overtaget en kolinihave med nogle flotte aroniabuske. Der er masser af bær på, og de sku jo være meget sunde, men de smager ikke særlig godt rå.
Har I nogle forslag til, hvordan jeg kan bruge aroniabærrene?
Med venlig hilsen
Sheila B.
SVAR
Kære Shelia,
Tiillykke med den nye kolonihave.
Du har ret i, at aroniabær er sunde. De er fulde af antioxidanter, styrker kroppens celler og dæmper skader fra de frie radikaler. Alt det er jo meget godt, men ikke når bærrene er kedelige i smagen eller så sure og bitre, at de er umulige at spise. Faktisk kaldes aroniabær også for surbær, hvilket vist siger det hele.
Heldigvis er der en nem løsning, og den hedder sukker eller sødestoffer!
Drop at spise bærrene friske og lav dem i stedet til saft eller marmelade med sukker eller et andet sødemiddel, kunstigt eller den meget søde steviaplante. De kan også sagtens blandes med andre frugter og bær som æbler, brombær, blåbær m.m. Selvom aroniabærrene kan være syrlige i sig selv, så tilsæt gerne lidt citron til saften eller marmeladen.
Så får du noget, der både smager godt og samtidig indeholder en stor del af de gode stoffer fra aroniabærrene.
God fornøjelse!
Mange havehilsner
Nisse
P.S. Vil du også kunne stille spørgsmål til Dyrkhaven.dks brevkasse, så bliv medlem af Klub Dyrkhaven.
I klubben får du hjælp til at gro grønne fingre og adgang til fordele som ugentlig havehuskeservice, særlige medlemsartikler, rabat på Dyrkhaven.dks e-bøger og mulighed for at få svar på dine havespørgsmål i brevkassen her.
Alt sammen for kun 39 kr.