stLight.options({ publisher:'12345', });

Sådan laver du tørrede æbleringe

Opskrift på tørrede æbleringe, en sund æblesnack og æblechips - Dyrkhaven.dk

Æbler kan gemmes på mange måder, og en af de nemmeste er at tørre dem til æbleringe.

Tørrede æbler er en lækker og sund snack, ja næsten en form for chips, der kan holde sig i lang tid. Men ofte ikke gør det, fordi de smager så godt, at de er spist længe inden udløbsdatoen.

Der er ikke brug for andet end æbler og varme for at lave de tørrede æbleringe.

Varmen kan du endda undvære, for æblerne kan tørre ind, hvis du hænger dem med lidt afstand på en rund pind eller snor et sted, hvor der er tørt og varmt.

Det ser for eksempel meget dekorativt ud, når tørrede ringe af æbler hænger som guirlander under loftet og tørrer. Der er dog fare for, at de mugner, fordi de tørrer for langsomt, eller bliver ret støvede, så der er nemmere at lave dem i ovnen.

Sådan laver du tørrede æbleringe i ovnen

Vask de hele æbler, tag kernehuset ud med en udstikker eller smal kniv og skær æblerne i tynde skiver af et par milimeters tykkelse på et mandolinjern, pålægsmaskine eller med en sikker hånd og skarp kniv. Om du beholder skrællen på eller ej, er en smagssag. Men er det flotte røde, usprøjtede æbler er det både pænt og sundt at lade den blive på.

For at holde skiverne flotte lyse, kan du lægge dem i en skål koldt vand tilsat lidt citronsaft eller citronsyre, straks de er skåret. Dup dem forsigtigt tørre med et viskestykke, lige inden de skal videre til næste trin.

Som er bagepladen, hvor du lægger dem i ét lag på bagepapir og derefter bager dem i ovnen ved 100 grader varmluft i et par timer eller tre, til de er helt tørre og sprøde.

Æbleringene skal stadig være lyse og ikke blive brunbagte. Hvor længe det tager, afhænger af æblestykkernes størrelser og sorten af æble, så hold øje med ovnen undervejs.

Dampen skal kunne slippe ud, så har du en ovn, der er virkelig god til at holde på varmen, kan du sætte ovndøren på klem ved at klemme en tændstik fast i den.

Når æbleringene er tørre og let svampede, er de klar til at komme ud og køle af på en rist. Det er en god idé at prøvesmage et par gange undervejs for at ramme det rigtige tidspunkt, de første par gange du laver dem.

Skiverne kan spises hele som snackagtige chips eller skåret i mindre stykker i müsli, te eller brød og kager. De bliver bløde, hvis de står ude i lang tid, så opbevar dem i tætlukkede glas et mørkt og køligt sted, så er der tørrede æbleringe til lang tid.

Vidste du…?

Vidste du, at du også kan fryse æbler, hvis du har flere af dem, end du kan opbevare, inden de bliver for gamle og kedelige at spise?

Lær hvordan du gør i Dyrkhaven.dks e-bog “Frysning af frugt og bær – Sådan gør du fra høst til fryser og tips til at bruge de frosne lækkerier”.

Læs mere og få e-bogen her >>

Lær at fryse bær og frugter fra din have - Dyrkhaven.dk

2 kommentarer

Ingrid Nabe-Nielsen 28. november 2022 at 16:46

Skal man ikke tage kernehuset ud for tørring?

Svar

Heidi Kirk Nissen 30. november 2022 at 11:26

Hej Ingrid,

Jo det er en god idé at tage kernehuset ud. Ikke en nødvendighed, men det gør klart æblerne mere spisevenlige. Det tilføjer jeg til teksten. Tak for at minde mig om det.

Svar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *