stLight.options({ publisher:'12345', });

Kære BrevkasseHvorfor blomstrer min blåregn næsten ikke?

Hvorfor blomstrer min blåregn dårligt eller ikke? Få fire svarmuligheder i Dyrkhaven.dks brevkasse - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke din have

SPØRGSMÅL

Jeg har en blåregn i haven, som jeg har haft i mere end 8 år. Den er blevet til en stor og kraftig plante, men den giver næsten ingen blomster.

Hvad kan jeg gøre for at få blåregnen til at blomstre?

Venlig hilsen
Mads T.

SVAR

Kære Mads,

Det er ærgerligt med en blåregn, der ikke blomstrer. Det er jo derfor, vi har dem i haverne og er så tålmodige med at vente på, at de begynder at blomstre.

Men da du skriver, at dine blåregn har været i haven i mere end 8 år, er det ikke fordi planten er ny, hvilket ellers kan være grunden til manglende blomstring. Mange blåregnplanter blomstrer først, når de er 5-7 år gamle.

Der kan derfor være flere andre årsager til og løsninger på problemet.

Hvis din blåregn står et skyggefuldt sted, kan den lave lange, tynde stængler med ikke særlig mange blomster på. En blåregn på 8 år kan være svær at flytte, så det nemmeste er nok at købe en ny blåregnplante og plante den et mere solrigt sted.

Hvis din blåregn bliver gødet med gødning, der har et højt indhold af kvælstof, vil den blive tilskyndet til at sætte mange blade i stedet for blomster. Sørg for, at gødningen til blåregnen har et højt indhold af kalium. Det er bedst kun at gøde to gange årligt (i april og sidst i juni), men mange blåregn klarer sig også fint uden at blive gødet, hvis de står i en almindelig, god havejord.

Hvis din blåregn bliver beskåret forkert, kan den også blomstre dårligt. I august skal du beskære den ved at korte alle de nye skud (de nye grene, der kom i år) af, så den del af skuddene, der er tilbage på stammen, har 5 blade på hver af sig. I februar klipper du igen, men denne gang så der er 3 knopper på hver af skuddene, der vokser ud fra stammen.

Jeg håber, det kan være med til at løse problemet, så du får mange flere blomster på din blåregn.

Mange havehilsner
Nisse

P.S. Vil du også kunne stille spørgsmål til Dyrkhaven.dks brevkasse, så bliv medlem af Klub Dyrkhaven.

I klubben får du hjælp til at gro grønne fingre og adgang til fordele som ugentlig havehuskeservice, særlige medlemsartikler, rabat på Dyrkhaven.dks e-bøger og mulighed for at få svar på dine havespørgsmål i brevkassen her.

Alt sammen for kun 39 kr.

Læs mere om Klub Dyrkhaven >>

Få grønne fingre med Klub Dyrkhaven. hvor du får en hjælpende hånd og lærer at skabe dig en fantastisk og frodig have - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke have

Mange havehilsner
Nisse