stLight.options({ publisher:'12345', });

Kære BrevkasseTiltrækker jorddække dræbersnegle?

Simon vil gerne vide, om jorddække tiltrækker dræbersnegle - Dyrkhaven.dks brevkasse

SPØRGSMÅL

Tak for dine råd om vanding i sidste uges mandagsmail. Jeg vil gerne prøve tippet med at dække jorden med luget ukrudt og andre planterester for at kunne vande mindre, men min søster siger, at det vil tiltrække en masse dræbersnegle, hvilket jeg absolut ikke er interesseret i.

Med venlig hilsen
Simon W.

SVAR

Kære Simon,

Det er heldigvis ikke sådan, at jorddække vil tiltrække dræbersnegle. Men hvis du allerede har dem i haven, så vil de kunne finde på at søge ly i skyggen under jorddækket om dagen.

Har du rigtig mange dræbersnegle, så kan jorddække med et tykt lag friske plantedele være en glimrende bolig for sneglene. Er din have hårdt angrebet af dræbersnegle, bør du derfor kun bruge jorddække fra sidst på efteråret, hvor sneglene er gået i vinterskjul, og indtil de rører på sig igen i det tidlige forår.

Har du et mere begrænset antal dræbesnegle, ville jeg holde fast ved jorddækket, da det giver en lang række fordele for jorden og planterne.

En yderligere fordel er, at du ved, at dræbersneglene potentielt bor der, så det er nemt at løfte det og indsamle dem midt på dagen, mens de gemmer sig for solen.

Det trick har jeg selv brugt, hvor jeg lagde rabarberblade ud på jorden i køkkenhaven, og hver dag kunne indsamle en god håndfuld dræbersnegle i stedet for at skulle lede efter dem forskellige steder i haven.

Du kan også overveje at jorddække med andet end friske plantedele. Dræbersnegle bryder sig ikke om tørt og skarpt jorddække, så hvis du bruger tørt tang, skarpe sten/skærver, sand, bark o.l. kan du få sænket vandingsbehovet i din have uden at lave nye boliger for dræbersneglene.

Mere for medlemmer: Sådan slipper du af med dræbersnegle >>

Mange havehilsner
Nisse

P.S. Vil du også kunne stille spørgsmål til Dyrkhaven.dks brevkasse, så bliv medlem af Klub Dyrkhaven.

I klubben får du hjælp til at gro grønne fingre og adgang til fordele som ugentlig havehuskeservice, særlige medlemsartikler, rabat på Dyrkhaven.dks e-bøger og mulighed for at få svar på dine havespørgsmål i brevkassen her.

Alt sammen for kun 39 kr.

Læs mere om Klub Dyrkhaven >>

Få grønne fingre med Klub Dyrkhaven. hvor du får en hjælpende hånd og lærer at skabe dig en fantastisk og frodig have - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke have