stLight.options({ publisher:'12345', });

Få en flot have på 3 timer

Gør haven klar til gøster på kun 3 timer med de her 3 effektive tips - Dyrkhaven.dk gør det nemmere at dyrke din have

Det er skønt at få gæster, men det kan også være lidt pinligt, hvis haven ligner l…

Indenfor ved vi godt, at en hurtig oprydning, svingen med støvsugeren og for de udspekulerede en skål ajax under sofaen kan gøre underværker på få timer, inden gæsterne kommer.

Men haven kan også hurtigt få et flot og ryddeligt look, hvis du prioriterer at gøre de her 3 ting.

Det hele kan gøres på 3 timer. Endda hurtigere hvis du er supereffektiv, og måske lidt længere hvis du hygger dig med det.

3 ting der gør have flot i en fart

1 – SLÅ GRÆSSET

En nyslået græsplæne er en af de mest synlige måder at få haven til at se nydelig ud.

Græsplænen fylder en del i de fleste haver, og står den kort og nyklippet, giver det samme ordentlige indtryk som et ryddet og støvsuget gulv indenfor. Så frem med græsslåmaskinen som det første.

2 – RYD OP I FORHAVEN

Førstehåndsindtryk er vigtige, og i din have er det sandsynligvis forhaven og hoveddøren, som dine gæster ser først.

Her vil en hurtig oprydning og fejning af fliser og trappe gøre underværker.

Fjern visne blomster og blade samt det mest synlig ukrudt mellem fliserne. Du behøver ikke finluge efter alle kunstens regler, bare hiv det op, hak det over eller klip det af.

Sæt eventuelt et par krukker ved hoveddøren med friske blomster. Der er ingen, der kan se, om de er indkøbt fra det nærmeste supermarked for et kvarter siden.

Du kan spare tid og penge, hvis du allerede har nogle smukke krukker med blomster et andet sted i haven som midlertidigt kan flyttes til forhaven.

3 – PYNT TERRASSEN

Har du en terrasse eller lille gård ved stue- eller bagdøren, vil dine gæster ofte trække derud på et tidspunkt.

En terrasse eller gård kan hurtigt blive pæn, hvis ungernes legetøj lægges væk, borde og stole stilles pænt, der fejes, og krukkerne får fjernet visne blomster eller opgraderes med nye planter som i forhaven.

Sæt en buket med blomster fra haven på bordet. Du behøver ikke en prydhave for at gøre det. Selv en vase med grønne grene eller en buket skvalderkålsblomster kan se flotte ud.

Gør det eventuelt ekstra festligt med lys, puder og et par tæpper. Så har du hurtigt skabt en hyggelig oase, hvor dine gæster vil elske at være.

Gør haven flot og festlig i en fart med de her 3 tips - Dyrkhaven.dk gør det nemmere at dyrke din have

Uanset hvor meget tid du har til at gøre haven klar til gæster, er det en god idé at bruge den på de steder, hvor du ved, at de vil være mest.

Der er ingen grund til at luge køkkenhaven, hvis de overvejende vil være omkring blomsterbedet. Så hellere bruge den sparsomme tid på at fjerne det mest synlige ukrudt og visne blade og blomster der.

Og vigtigst af alt, så husk at brug det meste af energien på at glæde dig over gæsterne.

Det er de færreste af dem, som kommer for at gå på kritisk havevandring. Og gør de alligevel det, kan de jo passende få et ukrudtsjern med på turen.

Hvis du vil have mere

Dette er et eksempel på en af de artikler, som medlemmer af Klub Dyrkhaven har adgang til. Vil du gerne have mere af den slags, så prøv et medlemskab.

Læs mere om Klub Dyrkhaven her >>

Bliv god til at dyrke have på den nemme måde. Bliv medlem af Klub Dyrkhaven og få grønne fingre.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *