Om Nisse

Om Nisse der står bag Dyrkhaven.dk - Dyrkhaven.dk gør det nemmere at dyrke din have

Nysgerrige besøgende på Dyrkhaven.dk har flere gange spurgt mig, om hvem Nisse egentligt er. Her besvarer jeg 3 af de mest gængse spørgsmål, og under dem får du 3 korte bonusinfo.

Vil du vide noget om Dyrkhaven.dk, så kig her.

3 spørgsmål og svar om Nisse:

Spørgsmål 1: Hvordan er din egen have?

Nisse svarer: Ligesom mere end 85% af Danmarks befolkning bor jeg i en by. Jeg har ikke Camilla Plums eller Søren Ryges store landbohaver, men en villahave med fortov, hæk og naboer til begge sider.

I min have har jeg en køkkenhave med 12 højbede og to drivhuse, 10 forskellige frugttræer, bærbuske, nødder og høns. Der er et legeområde med bålsted, græs til at spille bold, klatretræer, hule, hængekøjer og gynge. Jeg har tre store bede, som blomstrer fra februar til november i forskellige farver, terrasser og siddepladser så jeg altid kan finde en lun solkrog til kaffen, og der er flere steder med vild natur, så også pindsvin, sommerfugle og humlebier har det godt. Mit seneste projekt er et afstressende sidde-og-slappe-af-i-bed efter principperne om stresshaver, og min næste havedrøm er at få en spændende forhave.

Spørgsmål 2: Hvad bruger du din have til?

Nisse svarer: Mest af alt nyder jeg at se på den og bare være i den. Mere konkret bruger jeg den ofte til at slappe af i og få ro efter en travl dag. Nogle gange har jeg større brug for at komme af med energi, og så er det genialt at knokle løs med spaden og samtidig ganske gratis få gode overarme og en stram mølle (”røv” for dem, der ikke er fynboere).

Jeg bruger også tit haven til venindesnakke, og den er rigtig god til middage med dug og lanterner, eller spis-og-skrid med mad lavet over bål sammen med venner og deres børn.

En stor del af min haveglæde skyldes min begejstring over alt den fantastiske mad, den giver mig. Krydderurter, bær og frugt får jeg stort set uden at røre en finger, og alt det andet får jeg tifold igen i forhold til arbejdsindsatsen i sparede indkøb og imponerende bedre smag end supermarkedets. Jeg elsker hjemmedyrket mad!

Spørgsmål 3: Hvor har du lært at dyrke have?

Nisse svarer: Nogle børn har altid sorte knæ. Jeg havde sorte negle af at rode i jorden. Det var derfor også naturligt for mig at læse til agronom – plantedyrkning – på KU Life, da jeg blev stor nok. Siden har jeg finpudset min haveviden i min egen og andres haver. Og selvom jeg efterhånden ved en hel del om at dyrke have, så lærer jeg også hele tiden nyt ved at stikke næsen dybt i mine mere end 300 havebøger, tage på haverejser, snakke med andre haveejere og ikke mindst selv rode i haven så tit, det er muligt.

3 bonusinfo du ikke vidste om Nisse:

  1. Jeg bliver kaldt Nisse, fordi jeg som barn kom i en ny klasse, hvor en pige hed det samme som mig til både for- og mellemnavn – Heidi Christina. Jeg fik derfor kælenavn efter mit efternavn, som er Nissen.
  2. Mine første haveeksperimenter var at så frø fra peberfrugter, kiwier o.l. i min mors stueplanter. Jeg anede ikke, hvad jeg lavede, men elskede når det myldrede frem med massevis af grønne spirer (undskyld mor).
  3. Mit yndlingsfodtøj er mine grønne Le Chameau gummistøvler. De er seks år gamle, og der er hul i den højre sål, så jeg får våd sok, når det regner. Men jeg elsker dem!