stLight.options({ publisher:'12345', });

Kære BrevkasseBør jeg vande spirer med regnvand fremfor drikkevand?

Spørgsmål til Dyrkhaven.dks brevkasse: Bør man vande spirer med regnvand fremfor drikkevand?

SPØRGSMÅL

Jeg bor i et område, hvor vores drikkevand er meget hårdt.

Kan den megen kalk i vandet fra hanen skade mine nysåede frø og spirer, og bør jeg vande med for eksempel regnvand i stedet for?

Med venlig hilsen
Susanne H.

SVAR

Kære Susanne,

Luften omkring os indeholder en masse mikroskopiske stoffer, også svampesporer, som bliver optaget af regndråberne og i værste fald kan smitte de sarte spirer med sygdom, hvis du vander dem med regnvand. Grundvand indeholder ikke den slags, og det er derfor sikrere at vande dine frø og spirer med drikkevand fra hanen.

Når spirerne er vokset til, og de er blevet plantet ud i haven, skal du endelig vande dem med regnvand. De er på det tidspunkt meget mere robuste, og det er både billigere og mere miljøvenligt at vande dem med opsamlet regnvand fremfor grundvand.

Du kan læse meget mere om forspiring lige fra frøet lægges i jorden, til den færdige plante står ude i haven i e-bogen “Forspiring – Start dine frø indenfor og få et forspring i haven” >>

Mange havehilsner
Nisse

P.S. Vil du også kunne stille spørgsmål til Dyrkhaven.dks brevkasse, så bliv medlem af Klub Dyrkhaven.

I klubben får du hjælp til at gro grønne fingre og adgang til fordele som ugentlig havehuskeservice, særlige medlemsartikler, rabat på Dyrkhaven.dks e-bøger og mulighed for at få svar på dine havespørgsmål i brevkassen her.

Alt sammen for kun 39 kr.

Læs mere om Klub Dyrkhaven >>

Få grønne fingre med Klub Dyrkhaven. hvor du får en hjælpende hånd og lærer at skabe dig en fantastisk og frodig have - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke have