stLight.options({ publisher:'12345', });

Kære BrevkasseHvad er F1 frø?

Hvad betyder det, at frø er F1, og passer det, at man ikke skal så frø fra F1-planter? - Klub Dyrkhavens Brevkasse hjælper dig med udfordringerne i din have

SPØRGSMÅL

Kære Dyrkhaven,

Jeg mener at have hørt, at man ikke kan tage frø af planter, der er sået af F1-frø. Jeg har i år sået nogen helt fantastiske riddersporer, som jeg gerne vil tage frø af, men på frøposen står der, at de er F1. Kan jeg tage frø af F1-planter?

Med venlig hilsen
Jenna V.

SVAR

Kære Jenna,

F1 betyder, at frøene du har købt, er en hybrid, der er skabt ved en krydsning mellem to forskellige forældre. Det giver et helt specifikt sæt egenskaber, men det gør samtidig, at afkommet kan blive lige så blandet, som når vi mennesker får børn.

Så du kan desværre ikke være sikker på at få samme flotte resultat, når du tager frø af F1-planter.

Faktisk kan du være sikker på at få lidt af en overraskelse. Du vil stadig få riddersporer ud af det, men de vil se anderledes ud og sandsynligvis vil de være mindre fantastiske end forældreplanten.

Det kan være en sjov leg at se, hvad der kommer ud af frøene, men hvis du er meget glad for dine riddesporer, så er der ikke andet for end at købe nye frø af samme slags til næste år.

Mere for medlemmer: Sådan høster du dine egne frø >>

Mange havehilsner
Nisse

P.S. Vil du også kunne stille spørgsmål til Dyrkhaven.dks brevkasse, så bliv medlem af Klub Dyrkhaven.

I klubben får du hjælp til at gro grønne fingre og adgang til fordele som ugentlig havehuskeservice, særlige medlemsartikler, rabat på Dyrkhaven.dks e-bøger og mulighed for at få svar på dine havespørgsmål i brevkassen her.

Alt sammen for kun 39 kr.

Læs mere om Klub Dyrkhaven >>

Få grønne fingre med Klub Dyrkhaven. hvor du får en hjælpende hånd og lærer at skabe dig en fantastisk og frodig have - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke have