stLight.options({ publisher:'12345', });

Kære BrevkasseHvad er en bi-venlig plante?

Hvad e en bivenlig plante eller en bi-venlig blomst. Få svaret i Dyrkhaven.dks brevkasse

SPØRGSMÅL

Hej,

Jeg vil gerne have mere biodiversitet og flere bier i haven men også mange blomster.

De to ting, kan vel kombineres, men hvad er kravene til en blomst, før den kan kaldes bi-venlig?

Venlig hilsen
Lone Boelsen.

SVAR

Kære Lone,

En blomst, som er god for bier, er i grove træk kendetegnet ved tre ting.

1) Blomsten er tulipanformet eller flad, så bien nemt kan lande og få adgang til pollen og nektar i blomstens midte. En blomst med mange kronblade eller en meget lukket facon, gør det svært for bierne at komme ind til maden i midten.

2) Blomsten er usprøjtet. Bier kan tage skade og slås ihjel af forskellige pesticider, selvom planterne ikke er sprøjtet for at ramme bierne. Så pesticidefri blomster er bi-venlige blomster.

3) Blomsten indeholder nektar og/eller pollen. Meget kort fortalt lever de voksne bier af nektar og bi-larverne af pollen. Nogle blomster har ikke ret meget af nogen af delene, andre har rigeligt af den ene slags, men mindre af den anden, og andre igen har begge dele.

På Havenyt.dk kan du se en liste over indholdet af nektar og pollen i forskellige planter >>

Det er ikke et krav kun at dyrke de blomster, der både har meget nektar og pollen. En variation med forskellige blomster, hvor nogle har meget nektar og andre meget pollen eller begge dele, giver både gode planter for bierne og mulighed for, at der er plads til dine yndlingsplanter, selvom de måske ikke er de mest bi-venlige.

Læs også: 9 gode forårsplanter til de første bier >>

Mange havehilsner
Nisse

P.S. Vil du også kunne stille spørgsmål til Dyrkhaven.dks brevkasse, så bliv medlem af Klub Dyrkhaven.

I klubben får du hjælp til at gro grønne fingre og adgang til fordele som særlige medlemsartikler, rabat på Dyrkhaven.dks e-bøger og mulighed for at få svar på dine havespørgsmål i brevkassen her.

Alt sammen for kun 39 kr.

Læs mere om Klub Dyrkhaven >>

Få grønne fingre med Klub Dyrkhaven. hvor du får en hjælpende hånd og lærer at skabe dig en fantastisk og frodig have - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke have