Sådan passer du dine spirer

Spirer er sarte tingester, der kræver særlig pasning for at overleve. Få 4 tips til hvordan du gør det bedst - Klub Dyrkhaven gør det nemt at dyrke din have

Ét er at få sået frøene i jorden, noget andet er at få dem til at spire og få spirerne til at overleve.

Her får du 4 tips til, hvordan du bedst kan passe dine spirer, så de strutter af livskvalitet og hurtigt vokser til de store, flotte planter, vi drømmer om.

Læs også: Sådan forspirer du >>

TIP 1  – VAND TØR JORD
Hold øje med, om jorden tørrer ud og vand den forsigtigt, hvis det ser sådan ud.

Når spirerne har fået de første par blade, er de mindre sarte, og så kan du vande dem mere grundigt med en vandingsprop eller vandkande med spredte stråler. Det forstyrrer dem mindre end en tyk vandstråle.

Hvis såbrikken/jiffy potten føles tør, når du mærker med fingrene på siderne af den, eller hvis potten eller bakken føles ekstra let, når du løfter den, så er jorden tør og skal vandes.

Du bliver hurtigt ferm til at fornemme, om jorden trænger til vand, når du har gjort det et par gange.

Læs også: Sådan sår du i jiffy pots >>

Læs måske også: Sådan sår du i potter og bakker >>

Såbrikker og potter med hul i bunden kan vandes ved at hælde vand i bunden af deres bakke, hvorfra jorden selv vil suge vandet op. Står der vand i bunden af bakken en time efter vandingen, hælder du det fra.

Det er bedre at vande grundigt med flere dages mellemrum, end at sjatvande lidt hver dag.

TIP 2 – LUFT UD VED KONDENS
Har du dækket de nysåede frø med plastik, kan der komme kondens på indersiden.

Det er ikke så godt for frøene i længden, da de kan begynde at rådne og dermed det stik modsatte af spire.

Hvis der dannes kondens på indersiden af plastikken eller minidrivhusets låg, så læg låget på skrå eller lav flere huller i plastikken, så der kommer bedre udluftning. Du kan også fjerne det helt i et kvarters tid, og derefter sætte det på igen.

TIP 3 – FJERN PLASTIKKEN VED SOL
Fjern også plastikken/husholdningsfilmen eller låget, hvis der er fuld sol i flere timer, da der ellers kan blive for varmt for frøene. Alternativt kan du bruge en hvid plastikpose fremfor en klar. Det sænker temperaturen inden i posen en smule.

Når planterne er spiret frem, skal du fjerne plastikken/minidrivhusets låg helt, så spirerne får mest muligt lys.

TIP 4 – RYD UD I SPIRERNE
Hvis du har sået flere frø i hver potte, og de står lige tæt nok, kan de begynde at konkurrere om pladsen og næringsstofferne i jorden, og så får du to halvdårlige planter.

Find modet og klip eller brug neglene til at nive den svageste spire af nede ved jordoverfladen. Medmindre spirerne står med ret stor afstand, skal du ikke hive dem op, da det kan ødelægge nogle af den tilbageblivende plantes rødder.

Efter et par uger har de hurtigste af spirerne vokset sig så store, at de skal prikles eller ompottes. Det tager vi til den tid.

Dette er et eksempel på en af de artikler, som medlemmer af Klub Dyrkhaven har adgang til. Vil du gerne have mere af den slags, så prøv et medlemskab. Der er 100% tilfredshedsgaranti, så er det ikke lige dig, får du dine penge tilbage indenfor de første 30 dage.

Læs mere om Klub Dyrkhaven her >>

Få grønne fingre med Klub Dyrkhaven. hvor du får en hjælpende hånd og lærer at skabe dig en fantastisk og frodig have - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke have

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *