Test om din jord er bekvem

Få 3 nemme metoder til at teste, om jorden i din have er bekvem og klar til at arbejde med - Klub Dyrkhaven gør det nemmere at dyrke din have

Hvornår jorden i din have er bekvem, afhænger af din jord (sandjord er bekvem, før lerjord), hvor lunt der er i din have, og hvordan vejret er. Der kan derfor ikke gives en dato, der passer på alle haver. Du må i stedet ud og teste, hvornår jorden i netop din have er bekvem at arbejde med for haveredskaberne.

Det kan du gøre på flere måder. Her får du tre af de nemmeste testmetoder.

TEST 1 – HÅNDTESTEN
Tag en håndfuld jord op i hånden og kram den sammen. Føles den ret fugtig, eller bliver jorden hængende sammen, når du åbner hånden igen, er den ikke bekvem.

Falder jorden derimod fra hinanden, når du åbner hånden, er den bekvem og parat til at blive gjort klar til at så i.

TEST 2 – GREBTESTEN
Tag en greb eller en spade og stik den ned i jorden. Hænger der jord ved, når du trækker den op igen, er jorden for våd og kold til at være bekvem.

Klæber der ikke noget eller kun en smule jord på spadens blad eller grebens tænder, er jorden tør og varm nok til at være bekvem.

Den nemme version af den her test er at kigge på dine gummistøvler. Hænger der kager af våd jord under dem, hvis du har trådt ud i bedet, så er jorden helt bestemt ikke bekvem.

TEST 2 – RIVETESTEN
Riv overfladen af jorden med en rive eller kultivator. Føles det tungt, og laver jorden klumper, er den ikke bekvem. Laver jorden små krummer, der lidt ligner revet rugbrød, er den bekvem.

Det kan være svært at vurdere, om en jord er bekvem eller tjenlig. Kig på landmændene. Når de harver, er jorden bekvem - Klub Dyrkhaven gør det nemmere at dyrke din have

Det kræver øvelse på egen hånd at lære, hvornår ens jord er bekvem, fordi det er så individuelt, hvordan jorden er i din have. Men det behøver ikke at være perfekt! Det vigtigste er, at du ikke begynder at arbejde i jorden, mens den stadig er meget våd.

Læs også: Sådan gør du jorden klar til at så i >>

Dette er et eksempel på en af de artikler, som medlemmer af Klub Dyrkhaven har adgang til. Vil du gerne have mere af den slags, så prøv et medlemskab. Der er 100% tilfredshedsgaranti, så er det ikke lige dig, får du dine penge tilbage indenfor de første 30 dage.

Læs mere om Klub Dyrkhaven her >>

Få grønne fingre med Klub Dyrkhaven. hvor du får en hjælpende hånd og lærer at skabe dig en fantastisk og frodig have - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke have

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *