stLight.options({ publisher:'12345', });

5 ting børn elsker at dyrke i haven

5 ting børn elsker at dyrke i haven - plus 10 bonustip - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke din have

Børn kan have stor glæde af at få en lille del af køkkenhaven, som de selv sår eller planter til med det, de bedst kan lide. Stoltheden er stor, når der kan plukkes en buket af deres egne blomster ellers smovses uhæmmet i friskplukkede ærter og bær.

Hvad der skal gro i børnebedet afhænger selvfølgelig af, hvad de synes, er sjovest. Men det er en god idé også at skele til, hvad der kan plukkes og spises med det samme, hvad der gror nemt og hurtigt, og hvad der ikke kræver alt for meget pasning.

Derfor skal børnebedet også være tilpas småt til at være overskueligt f.eks. et lavt højbed, og det skal placeres et sted med sol og en god og ukrudtsfri jord, så planterne trives bedst muligt med færrest krav til pasningen.

5 forslag til planter børn elsker at dyrke

1 – TOMATER

Du behøver ikke et drivhus for at dyrke tomater. Mange slags kan trives på friland. Prøv for eksempel ribstomater, der laver gule eller røde tomater på størrelse med et stort ribs. Børn kan ribbe en ribstomatplante på ganske kort tid, men der kommer hurtigt nye tomater igen.

2 – JORDBÆR

Jordbær er et hit blandt de fleste børn. De kan desuden købes som planter med bær på. Lige til at putte i jorden, og derefter bare vente på, at bærrene bliver modne – selvom det kan være svært at vente så længe.

3 – ÆRTER

Ærter vokser hurtigt og bliver ved med at sætte nye ærter i lang tid – særligt hvis der bliver plukket af dem løbende. Sukkerærter kan spises med skræl og det hele. Ærter findes også med bælge i blå farver, hvilket mange børn synes, er sjovt.

4 – SQUASH

Squash er nemme at få til at gro, og de vokser lynhurtigt. Det er sjovt at følge dag for dag, hvor stor planten er blevet, og de små nye squash smager dejligt nøddeagtigt og er nemme lige at knække af og gnaske i sig.

5 – SOLSIKKE

Solsikke gror og gror, og konkurrencen om at få den højeste er altid sjov. De kan også bruges til fine buketter, en enkelt blomst i sig selv kan være nok til en vase. Om efteråret kan hovedet med alle kernerne blive bundet til en gren, og børnene kan følge med i, hvordan fugle spiser de lækre solsikkekerner.

BONUSTIP – ANDRE PLANTEHIT TIL BØRN
10 andre planter, som børn er begejstrede for at dyrke, fordi de er nemme, flotte eller bare smager godt, er kartofler, de store orange halloweengræskar, pralbønner, morgenfruer, jordskokker, hindbær, rabarber, tallerkensmækker, solbær og jostabær.

Læs også: Stresser dit barn? Send det ud i haven >>

Vil du have mere?

Vil du gerne have flere idéer til, hvordan du kan dyrke en spændende have med børn og hele familien, så kom med i Klub Dyrkhaven.

Læs mere om Klub Dyrkhaven >>

Bliv god til at dyrke have på den nemme måde. Bliv medlem af Klub Dyrkhaven og få grønne fingre.

En kommentar

Sanne Klausen 04. maj 2016 at 08:04

Mine unger har netop plantet de første ærter udenfor. De er helt vilde 🙂

Svar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *