stLight.options({ publisher:'12345', });

Stresser dit barn? Send det ud i haven!

Børn stresser af ved at være i haven - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke din have

Stadig flere stressede børn

Stadig flere børn oplever at være stressede. De lever travle hverdage og har svært ved at forstå, hvad det er, der sker, når det hele bliver for meget, og de bliver stressede. Samtidig er deres muligheder for at ændre på tingene og bede om hjælp langt fra de samme, som vi voksne har.

Børn med stress kan få hovedpine, mavepine eller spiseproblemer. De kan have svært ved at koncentrere sig og slappe af, de kan søge konflikter i bar frustration, eller i de allerværste tilfælde ende på hospitalet med symptomer på udbrændthed.

Værst er måske, at stresshormonerne kan påvirke deres hjerner med øget risiko for, at de hiver stressrelaterede sygdomme som depression, indlæringsvanskeligheder m.m. med sig langt ind i livet.

Send stressede børn ud i det grønne

Der er mange måder at hjælpe børn, der oplever stress. En af dem er at sende dem ud i naturen eller måske nemmere ud i naturen i haven.

Forskning på voksne viser, at så lidt som en halv time i haven virker målbart afstressende. Nu er der også resultater fra forskning på børn, som viser, at når de opholder sig udendørs i det grønne, falder deres stressniveau med helt op til 28%.

Læs også: Fem ting som børn elsker at dyrke i haven >>

Der er også lavet anden forskning på børn, der bruger frikvartererne i grønne omgivelser. Resultaterne viste, at de børn bliver mindre stressede, mere sociale og bedre til at koncentrere sig i timerne bagefter.

Andre studier viser, at man udover at få sænket stressniveauet her og nu, ved at være ude i det grønne, samtidig opbygger en større robusthed mod stress fremover og bliver i bedre humør og generelt gladere.

Så ud i haven med de stressede unger!

Læs også: 7 store fordele ved at dyrke have >>

Vil du have mere?

Vil du gerne have inspiration til, hvordan du kan dyrke en spændende have, som børn og hele familien har lyst til at være ude i, så kom med i Klub Dyrkhaven.

Læs mere om Klub Dyrkhaven >>

Få en have som ingen vil ind fra med hjælp fra Klub Dyrkhaven - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke din have

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *