stLight.options({ publisher:'12345', });

Inspiration til de første forårsblomster

Få ti forslag til flotte og nemme forårsblomster - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke din have

Forårsblomsterløg er nogle af de allernemmeste blomster, du kan dyrke. Når arbejdet med at lægge løgene i jorden er overstået om efteråret, passer de sig selv, og kommer trofast op hvert eneste forår. Det gælder ikke for alle forårsblomsterløg, men det gælder for de 10, som nævnes her!

Vintergækker er nogle af de allerførste blomster i haven - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke din have1. VINTERGÆK

Vintergækker titter som en af de første blomster frem i haven allerede i januar. Dens elegante hvide blomster pynter både ude i haven og indendørs som opgravede og sat i potter eller som små buketter.

Vintergæk (Galanthus) – 15 cm, blomstrer med hvide blomster fra sen januar til marts, gror i sol som skygge.

 

Blå og hvide anemoner er fine forårsblomster i haven - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke din have2. ANEMONE

Anemoner af typen balkan er flotte med deres marguerit-lignende form. De mest almindelige er blå med gul midte, men kan også fås i hvid eller rosa.

Balkananemone (Anemone blanda) – 15 cm, blomstrer med blå eller hvide blomster fra marts til maj, trives i både sol og halvskygge.

 

3. SCILLA

Russisk scilla får søde blå blomster tidligt på foråret. Der findes også en hvid scilla, som er ikke helt så robust. Scilla spreder sig villigt og er derfor god i græsplænen og mere vilde dele af haven.

Russisk scilla (Scilla sibirica) – 10-20 cm, blå blomster fra marts til april, gror både i sol og halvskygge.

 

Perlehyacinter har de flotteste blå farver, men fås også i hvid og rosa - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke din have4. PERLEHYACINT

Perlehyacinter bruges meget i potter indendørs om foråret, men er også en rigtig fin forårsblomst i haven. De har en af de mest intense blå farver, man kan opleve i naturen, men fås også i hvid eller sart rosa.

Perlehyacint (Muscari armeniacum) – 20 cm, blomstrer fra marts til maj, trives i både sol og halvskygge.

 

De elegante vibeæg er ternede, hvis du ser dem tæt på - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke din have5. VIBEÆG

Vibeæg kan forsvinde lidt i bedet, hvis du ikke planter nok af dem. Men gør du det, får du det fineste bed med bordeaux eller hvide nikkende blomster, som endda er noget så særligt som ternede, hvis du ser dem tæt på.

Vibeæg (Fritillaria persica) – 20-25 cm, bordeaux og hvide klokkeformede blomster i maj, sol og halvskygge.

 

6. TULIPANER
Tulipaner fås i et utal af farver og former. De mest fancy kan være sarte og skal tages op hvert forår efter blomstring, for så at lægges igen om efteråret.Der findes dog også tulipaner, der trofast kommer igen år efter år. Nogle arter af de botaniske eller vilde tulipaner som Tulipa Turkestanica og Tulipa Tarda er nemme og klarer sig selv. De er lave og fås ikke i helt så mange farver, men har deres helt eget udtryk og charme.

Tulipan (Tulipa) – 10-60 cm, fås i mange farver, blomstrer fra marts til maj, gror i sol til halvskygge.

Vilde tulipaner holder i mange år. Det gør de høje gule og røde Apeldoorn-tulipaner også - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke din have

 

Erantis lyser op med sine gule blomster i en ellers vintergrå og trist have - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke din have7. ERANTIS

Erantis er en anden af årets første blomster. Har du mange erantis, kan de dække ganske store områder, hvor deres gule blomster lyser op i den ellers vintergrå have.

Erantis (Eranthis hyemalis) – 10 cm, blomstrer med gule blomster fra sidst i januar til marts, gror i både sol og skygge.

 

Krokus fås i mange farver og kommer trofast frem forår efter forår - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke din have8. KROKUS

Krokus fås både som halvstore lilla, hvide eller gule blomster og mindre elegante i lyse pasteller af blå, gul og rosa. Krokus er rigtig nem og kommer frem år efter år efter år, når du først har lagt løgene.

Krokus (Crocus vernus) – 15 cm, gule, hvide eller lilla blomster fra februar til april, sol til let skygge.

 

9. PÅSKELILJER

Påskeliljer er ikke bare den gule slags fra Netto. De kan være lette og elegante, dufte stærkt, kridhvide, cremefarvede, panggule eller orange. Der er nogle for enhver havesmag.

Påskelilje (Narcissus) – 15-50 cm, blomstrer i gul og hvide farver, blomstrer i april og maj, sol og halvskygge.

 

10. HYACINTER

Hyacinter er flotte og farverige, men det er endnu mere deres intense duft, de er kendt for. Planter du hyacinter i din have, vil du hver forår, komme ind i et helt specielt velduftende område, når du går forbi dem.

Hyacinter (Hyacinthus orientalis) – 20-30 cm, blomstrer i april i forskellige farver, trives i sol og halvskygge.

Du kan sagtens plante hyancintløgene, du har haft stående inde i stuen ud i haven. Se hvordan her - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke din have

Læs også: Genbrug julens hyacinter i haven >>

Vil du have mere?

Vil du gerne have mere af den slags, så prøv et medlemskab af Klub Dyrkhaven.

Klub Dyrkhaven er for dig, der gerne vil dyrke en frodig, levende og flot have, men er usikker på, hvordan du skal gribe det an.

I Klub Dyrkhaven får du en hjælpende hånd, der fører dig uge for uge gennem de vigtigste ting, du skal gøre i haven og viser dig, hvordan du kan gøre dem nemmest, så du kan få den have du drømmer om uden at bruge oceaner af tid på det.

Læs mere om Klub Dyrkhaven her >>

Bliv god til at dyrke have på den nemme måde. Bliv medlem af Klub Dyrkhaven og få grønne fingre.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *