Presseomtale og artikler

Jeg både fotograferer til og skriver artikler om forskellige haveemner. Se nogle af mine trykte artikler nedenfor. Jeg kan kontaktes på info@dyrkhaven.dk, hvis du er interesseret i at tale om et samarbejde om en artikel. 

En fortælling om Danmarks frugtø

Artiklen “Tåsinge Frugthave” trykt i Tidsskriftet Praktisk Økologi 01-2023

På Tåsinge ligger en ny besøgshave med en masse gamle sorter af frugter fra øen og resten af Danmark. Umiddelbart lyder det måske ikke så spændende, men bag ligger der en historie om passion, sammenhold og viljestyrke. Det startede for næsten 300 år siden med en fremsynet adelsmand og nogle stædige bønder, der plantede æbletræer på hovedet. Hvordan de blev vendt den anden vej, og Tåsinge endte med at være hele Danmarks frugtcentrum, for derefter i nyere tid at svinde ind til næsten ingenting og kun blev reddet af en enkelt mand, kan du læse i artiklen.

Læs artiklen “Tåsinge frugthave” her >>

Tåsinge frugthave - Dyrkhaven.dk

En parcelhushaves forvandling

Artiklen “Fra lige kanter til organiske former” trykt i Tidsskriftet Praktisk Økologi 06-2022

I et ganske almindeligt parcelhuskvarter i Stenløse ligger en ikke helt så almindelig have. Det var den for nogle år siden, hvor den havde et par buske på en stor græsplæne, der blev klippet kort og fik stukket lige kanter af Mette, der tilmed var gartner og godt vidste, hvordan man gjorde den slags ting. Men med tiden fik hun lyst til at gøre haven mere løssluppen, vild og naturlig. Det er der kommet en helt fantastisk og anderledes parcelhushave ud af, som du kan læse om i artiklen.

Læs artiklen “Fra lige kanter til organiske former” her >>

Parcelhushavens forvandling fra lige kanter til organiske former - Dyrkhaven.dk

Flotte besøgskøkkenhaver i Skåne

Artiklen “En weekendtur til køkkenhaver i det vestlige Skåne” trykt i Tidsskriftet Praktisk Økologi 05-2022

Der er meget inspiration at finde i andres køkkenhaver, og nogle af de flotteste ligger lige på den anden side af Øresund. I 2022 besøgte jeg fire køkkenhaver i det vestlige Skåne og skrev en rejseartikel om dem med det håb, at de ville inspirere andre til at tage turen over sundet og selv opleve den glæde og inspiration, der er at finde i de nævnte haver.

Læs artiklen “En weekendtur til køkkenhaver i det vestlige Skåne” her >>

En weekendtur til køkkenhaver i det vestlige Skåne - Dyrkhvaen.dk

Fattiggårdens have

Artiklen “Fattiggårdens have” trykt i Tidsskriftet Praktisk Økologi 01-2022

Gemt bag den tidligere Svendborg Fattiggaard og Arbejdsanstalt lå i mange år en forsømt have, som kun de færreste af byens borgere kendte til. Frivillige fik den gode idé at skabe liv i den igen, og i dag er den en meget fin museumshave, hvor der både dyrkes blomster og grøntsager.

Læs artiklen om “Fattiggårdens have” her>>

Forsorgsmuseet Svendborg Fattiggårdens have museumshave historie - Dyrkhaven.dk

Walled gardens

Artiklen “Walled gardens” trykt i Praktisk Økologi 03-2021

En af den slags haver, jeg bliver mest begejstret over at besøge er de muromkransede gamle køkkenhaver ved godserne i England – walled gardens kaldes de. Dem kan du læse om og se inspirerende billeder fra i artiklen.

Læs artiklen “Walled gardens – et smukt levn fra Englands storhedstid” her >>

Artiklen Walled gardens om de gamle engelske køkkenhaver, som er magiske at besøge, af Dyrkhaven.dk

Asfaltjunglens grønne modspil

Artiklen “Asfaltjunglens grønne modspil” trykt i Praktisk Økologi 01-2020

Jeg tager hvert år på haverejser, og havelandet England er et af de lande, jeg ofte vender tilbage til. Jeg forundres altid over, hvor grønt der er, og hvor mange haver, der er i en storby som London. Så her er en artikel om frodige, urbane køkkenhaver i baggårde, smalle stræder og på byggetomter i London.

Læs artiklen “Asfaltjunglens grønne modspil” her >>

Artiklen Asfaltjunglens grønne modspil om urbane køkkenhaver i London af Dyrkhaven.dk

Brug æblerne fra haven

Artiklen “Brug æblerne fra haven” trykt i Politiken den 1. september 2018

Heidi Kirk Nissen fra Dyrkhaven.dk blev interviewet til avisen Politiken om æbler i efteråret 2018

Interview i Politiken om, hvordan havejere kan bruge de mange æbler i haven, som kommer i løbet af efteråret.

Mange står pludselig med et stort overskud af æbler på det tidspunkt, og jeg delte i artiklen gode råd til, hvordan æblerne kan bruges.

Et af rådene er at nyde, at det er muligt at spise de saftspændte, friskplukkede æbler i mængder, som ikke kan lade sig gøre på andre tidspunkter af året. Men æblerne kan selvfølgelig også gemmes i kasser til vinteren, laves til mos, kagefyld, saft, vin og meget andet, som kan nydes friskt eller fryses ned.

Hemmelige haver i London

Artiklen “Hemmelige haver i London” trykt i Isabellas nr. 2 i 2016.

Dyrkhavendk_artikel_hemmelige_haver_i_londonArtiklen giver tips til tre af de små byhaver, som ligger inde midt i storbyen London. De er oplagte steder at tage en pause fra menneskemylderet og shoppingen. Læs også om Englands største haveshow Chelsea Flower Show og få at vide, hvordan du selv kan opleve det, når det holdes i maj.