stLight.options({ publisher:'12345', });

Kære BrevkasseHjælp – min græsplæne er tyndhåret!

SPØRGSMÅL

Hej,

Efter den tørre sommer er min lille græsplæne aldrig blevet sig selv igen. Der er grønt græs, men det står ikke så tæt som før, og plænen ser ærlig talt lidt tyndhåret ud.

Har du et godt råd?

Med venlig hilsen
Georg F.A.

Kære Georg,

En tyndhåret plæne kan blive tykhåret igen, hvis du hjælper den lidt på vej.

Når du kun har en lille græsplæne, er det nemmeste at tage en greb og stikke huller med jævne mellemrum i hele plænen. Det giver luft til rødderne, så græsset vokser bedre. På store plæner kan man bruge en plænelufter/vertikalskærer.

Lav derefter en blanding af nye græsfrø og topdressing til græsplæner. Topdressingen kan du købe som ”plænedress” i poser i byggemarkeder, planteskoler o.l. eller lave det selv ved at blande 1/3 havejord eller harpet muld, 1/3 vasket sand og 1/3 kompostjord og strø det ud på plænen.

Det skal ske kort efter en regnbyge eller efter, du har vandet plænen, så frøene får kontakt med fugtig jord og med det samme kan begynde at spire.

Hvis der kommer en tør periode, lige efter du har sået græsfrøene, kan du være nødt til at vande plænen. Brug en indstilling på spinkleren eller brusehovedet på vandslangen, som laver en fin støvregn, så vandet ikke ødelægger de sarte, små græsspirer.

Efter en uges tid skulle du gerne se friske, nye græsstrå i din plæne. Vent med at klippe den, indtil græsset er 6-7 cm højt og sæt klippehøjden til 5 cm de første par klipninger.

Mange havehilsner
Nisse

P.S. Vil du også kunne stille spørgsmål til Dyrkhaven.dks brevkasse, så bliv medlem af Klub Dyrkhaven.

I klubben får du hjælp til at gro grønne fingre og adgang til fordele som ugentlig havehuskeservice, særlige medlemsartikler, rabat på Dyrkhaven.dks e-bøger og mulighed for at få svar på dine havespørgsmål i brevkassen her.

Alt sammen for kun 39 kr.

Læs mere om Klub Dyrkhaven >>

Få grønne fingre med Klub Dyrkhaven. hvor du får en hjælpende hånd og lærer at skabe dig en fantastisk og frodig have - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke have