stLight.options({ publisher:'12345', });

Kære BrevkasseKan jeg komme mos fra plænen i kompostbunken?

Kan mos fra græsplænen kommes i komposten? Få svaret i Dyrkhaven.dks brevkasse

SPØRGSMÅL

Jeg har revet en hel del mos fra min græsplæne og vil fylde det i min nybyggede kompostbeholder.

Men nu siger min nabo, at det skal jeg ikke. Er det rigtigt, at jeg ikke må komme mos i min kompost?

Med venlig hilsen
Søren L.

SVAR

Hej Søren,

Du må gerne putte mos fra din græsplæne i din kompost. Det, naboen måske hentyder til, er, at mos er ret lang tid om at blive omsat til kompostjord.

Du kan hjælpe mosset med at blive omsat, hvis du undlader at lægge det i komposten i store bunker, hvor det vil blive til en stor klump, der ikke vil blive nedbrudt før om lang tid.

I stedet kan du dele det i mindre stykker og blande det med andet plantemateriale, der alligevel skal i komposten. Forholdet skal være ca. 1 del mos og 3 dele andre plantedele. Det skal ikke ligge i lag, men blandes godt sammen, inden det kommer i din kompostbeholder.

Har du meget mos, kan det være svært at få nok andre plantedele til komposten så tidligt på havesæsonen. Der må du sætte det resterende mos til side f.eks. i store affaldsposer, og tilsætte det til komposten efterhånden, som du får mere til den af andre plantedele.

Mange havehilsner
Nisse

P.S. Vil du også kunne stille spørgsmål til Dyrkhaven.dks brevkasse, så bliv medlem af Klub Dyrkhaven.

I klubben får du hjælp til at gro grønne fingre og adgang til fordele som ugentlig havehuskeservice, særlige medlemsartikler, rabat på Dyrkhaven.dks e-bøger og mulighed for at få svar på dine havespørgsmål i brevkassen her.

Alt sammen for kun 39 kr.

Læs mere om Klub Dyrkhaven >>

Få grønne fingre med Klub Dyrkhaven. hvor du får en hjælpende hånd og lærer at skabe dig en fantastisk og frodig have - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke have