stLight.options({ publisher:'12345', });

Kære BrevkasseHvornår er figner modne?

Få tips til at finde ud af, hvornår figner er modne og klar til at blive høstet - Klub Dyrkhavens Brevkasse hjælper med problemerne i din have

Hej Dyrkhaven,

Mit figentræ har for første gang givet frugter i år. Der er en del af dem, men de er meget uens i størrelsen, og jeg er ærlig talt lidt usikker på, hvornår jeg skal plukke dem.

Hvad siger I?

De venligste hilsener
John H.

SVAR

Kære John,

Dejligt du har fået frugter på dit figentræ.

Figentræet sætter frugter over lang tid, så det er ikke ligesom med blommer eller æbler, hvor de alle sammen modner mere eller mindre på samme tid.

De første figner dannes om foråret, og der kommer nye gennem hele sommeren. Dem fra foråret kan i en god sommer nå at modne og blive klar til at blive høstet i sensommeren eller efteråret. De finger, der er dannet i løbet af sommeren, vil blive på figentræet hen over vinteren og først blive modne til foråret.

Du er derfor nødt til kun at tage de figner, som er modne nu.

Kendetegnene på, at de er klar til at blive høstet er, at de har skiftet farve fra grøn til brunlig eller lilla og er blevet en smule bløde i det. Samtidig kan du kigge i bunden af dem. Er der en lille dråbe saft der, så er de helt sikkert klar til at blive plukket og spist.

Mange havehilsner
Nisse

P.S. Vil du også kunne stille spørgsmål til Dyrkhaven.dks brevkasse, så bliv medlem af Klub Dyrkhaven.

I klubben får du hjælp til at gro grønne fingre og adgang til fordele som ugentlig havehuskeservice, særlige medlemsartikler, rabat på Dyrkhaven.dks e-bøger og mulighed for at få svar på dine havespørgsmål i brevkassen her.

Alt sammen for kun 39 kr.

Læs mere om Klub Dyrkhaven >>

Få grønne fingre med Klub Dyrkhaven. hvor du får en hjælpende hånd og lærer at skabe dig en fantastisk og frodig have - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke have