stLight.options({ publisher:'12345', });

Kære BrevkasseHvorfor sprækker mine tomater?

SPØRGSMÅL

Jeg har 3 potter med tomater på min terrasse, og de har været flotte hele sommeren, men nu er de begyndt at sprække.

Hvorfor gør de det, hvad kan jeg gøre ved det, og er de syge, eller kan de stadig spises?

Venlig hilsen
Elisabeth Ø.

SVAR

Kære Elisabeth,

Dine tomater er heldigvis ikke syge, og de kan stadig spises.

Det der sker er, at dine tomatplanter har haft en dejlig sommer, hvor det har været tørt stort set hele tiden, og de derfor ikke har fået så meget vand. Nu er der kommet en del regn, og det får tomaterne til at suge mere vand og svulme op, så deres skind sprækker.

Du kan ikke gøre så meget ved de sprækkede tomater, andet end at skynde dig at høste og spise dem. Sprækkerne er i princippet åbne sår, hvor der hurtigt kan begynde at gro mug, så lad ikke de sprækkede tomater hænge på planterne i længere tid.

Har du mulighed for det, så flyt tomatplanterne hen under et halvtag e.l., så du selv kan regulere, hvor meget vand de får, og forhåbentligt undgå flere sprækkede tomater.

Mange havehilsner
Nisse

P.S. Vil du også kunne stille spørgsmål til Dyrkhaven.dks brevkasse, så bliv medlem af Klub Dyrkhaven.

I klubben får du hjælp til at gro grønne fingre og adgang til fordele som ugentlig havehuskeservice, særlige medlemsartikler, rabat på Dyrkhaven.dks e-bøger og mulighed for at få svar på dine havespørgsmål i brevkassen her.

Alt sammen for kun 39 kr.

Læs mere om Klub Dyrkhaven >>

Få grønne fingre med Klub Dyrkhaven. hvor du får en hjælpende hånd og lærer at skabe dig en fantastisk og frodig have - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke have