stLight.options({ publisher:'12345', });

Kære BrevkasseHvorfor er mine selleri små?

Jeg plantede knoldselleri i foråret, men de er godt nok ikke blevet til ret meget. Tror den største er 4 cm i diameter. Toppene ser grønne ud, så tror ikke de er syge.

Hvorfor er de blevet så små?

Venlig hilsen
Arthur M.

Kære Arthur,

Det, der desværre er sket, er at du er blevet offer for sommerens tørke. Knoldselleri er en af de mere krævende grøntsager i køkkenhaven. Hvis de ikke får vand nok, så nægter de at udvikle knolden. Det har været meget svært at få store knoldselleri i år, medmindre du har vandet meget tit i de mange måneder, hvor der ikke kom regn.

Du får nok ikke store knoldselleri i år, men de vokser stadig, så du kan godt lade dem stå i jorden et stykke tid endnu og se frem til at kunne høste nogle små, delikate selleriknolde.

Hvis du gerne vil dyrke præmiestørrelse knoldselleri til næste år, så skal du plante dem i foråret, når den sidste nattefrost er overstået, efter at have afhærdet dem i en uges tid eller to. Plant dem med 30 cm afstand. Meget gerne i en lidt leret jord, der er gødet forinden. Hold jorden let fugtig hele tiden og tilfør gødning løbende efter vejledningen på gødningsflasken eller -posen.

Følger du de råd, skulle du gerne kunne høste nogle store, flotte knoldselleri næste efterår.

Mange havehilsner
Nisse

P.S. Vil du også kunne stille spørgsmål til Dyrkhaven.dks brevkasse, så bliv medlem af Klub Dyrkhaven.

I klubben får du hjælp til at gro grønne fingre og adgang til fordele som ugentlig havehuskeservice, særlige medlemsartikler, rabat på Dyrkhaven.dks e-bøger og mulighed for at få svar på dine havespørgsmål i brevkassen her.

Alt sammen for kun 39 kr.

Læs mere om Klub Dyrkhaven >>

Få grønne fingre med Klub Dyrkhaven. hvor du får en hjælpende hånd og lærer at skabe dig en fantastisk og frodig have - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke have