stLight.options({ publisher:'12345', });

Kære BrevkasseHvorfor er vores jordbær så små?

Denise undrer sig over, hvorfor hun kun får små jordbær på sine jordbærplanter - Få svaret på spørgsmålet om, hvordfor hun får små jordbær i Dyrkhaven.dks brevkasse

SPØRGSMÅL

Vi har en have, hvor vi normalt kan hente masser af jordbær fra først på sommeren, men i år er de fleste af jordbærrene ret små. Planterne ser fine nok ud med masser af grønne blade, men jordbærrene er som sagt små.

Hvad skyldes det?

Venlig hilsen
Denise F.

SVAR

Kære Denise,

Hvis dine jordbærplanter ser sunde ud, og der er mange bær på planterne, så skyldes de små bær sandsynligvis, at det er “gamle” jordbærplanter.

Jordbærplanter som får lov at stå i mere end 3 år, ender med at sætte mange, men små jordbær. Du får flest store jordbær på planter, som er 2-3 år gamle.

Det kan også skyldes, at jordbærplanterne ikke har fået vand nok til at danne store bær. Jordbærplanter har ikke ret dybe rødder, og for at lave store, saftige jordbær, skal de vandes jævnligt – især i maj og juni måned, hvor de udvikler bærrene.

En tredje grund kan være, at I har gødet med en kvælstofholdig gødning i foråret. Det får jordbærplanterne til at lave mange blade, men få bær.

Bærrene på de gødede planter er dog ikke nødvendigvis små, så jeg tipper stadig på, at det er fordi, jordbærplanterne er gamle, og I bør plante nogle nye. Husk at gøre det på et nyt sted, så eventuelle sygdomme ikke overføres til de nye jordbærplanter.

Læs også: “3 gode tips til sommerens jordbær” >>

Mange havehilsner
Nisse

P.S. Vil du også kunne stille spørgsmål til Dyrkhaven.dks brevkasse, så bliv medlem af Klub Dyrkhaven.

I klubben får du hjælp til at gro grønne fingre og adgang til særlige medlemsartikler, der lærer dig alle de grundlæggende ting i haven, ugentligt huskeservice om de vigtigste ting, det er smart at gøre i din have lige nu, og hvordan du gør dem nemmest m.m. 

Læs mere om Klub Dyrkhaven >>

Få grønne fingre med Klub Dyrkhaven. hvor du får en hjælpende hånd og lærer at skabe dig en fantastisk og frodig have - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke have