stLight.options({ publisher:'12345', });

Kære BrevkasseHvad kan jeg gøre ved kållarver?

Få tips til at slippe af med kållarver, der ødelægger din kål - Klub Dyrkhavens brevkasse hjælper dig med problemerne i din have

SPØRGSMÅL

Hej,

Mine kålplanter består snart ikke af andet end huller. Lede kållarver æder løs af dem, og selvom jeg fjerner alle de larver, jeg ser, så er det som om, det aldrig stopper.

Hvordan kan jeg slippe af med kållarverne?

BR
Henrik M.

SVAR

Kære Henrik,

Du gør det vigtigste, du fjerner larverne, og det er rigtig godt. Bliv endelig ved med det.

Næste trin er at gå på jagt efter æggene, så de ikke når at blive til larver. Alt efter vejret og den slags sommerfugl, som lægger æg på dine kålplanter, kan der gå 2-12 dage, inden æggene klækkes, og larverne begynder at æde løs.

Æg af kållarver kan være gule, hvide eller grå. Fjern æggene, da kållarver ødelægger din kål - Klub Dyrkhavens brevkasse hjælper dig med udfordringer i din have

Det betyder, at du skal ud i haven et par gange om ugen og tjekke undersiden af kålbladene for nye sommerfugleæg og larver. Fjern dem med fingrene, straks du ser nogen (dem, der ikke vil røre ved larverne, kan bruge en pincet).

Næste år kan du overveje at dække dine kålplanter med et net, som du sætter op sidst i juni. Nettet pynter ikke, men jeg har i år lavet et af sort tyl, så det ses ikke så tydeligt i køkkenhaven, og aldrig har jeg haft flottere, helt hulfrie kål.

Læs også: Slip af med kålorme og kållarver >>

Mange havehilsner
Nisse

P.S. Vil du også kunne stille spørgsmål til Dyrkhaven.dks brevkasse, så bliv medlem af Klub Dyrkhaven.

I klubben får du hjælp til at gro grønne fingre og adgang til fordele som ugentlig havehuskeservice, særlige medlemsartikler, rabat på Dyrkhaven.dks e-bøger og mulighed for at få svar på dine havespørgsmål i brevkassen her.

Alt sammen for kun 39 kr.

Læs mere om Klub Dyrkhaven >>

Få grønne fingre med Klub Dyrkhaven. hvor du får en hjælpende hånd og lærer at skabe dig en fantastisk og frodig have - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke have