stLight.options({ publisher:'12345', });

Kære BrevkasseEr det nødvendigt at forspire kartofler?

Spørgsmål til Dyrkhaven.dks brevkasse: Er det nødvendigt at forspire kartofler?

SPØRGSMÅL

Jeg har købt nogle læggekartofler, men jeg tænkte egentlig, at jeg ikke vil lægge dem til forspiring, da jeg har dårlig plads.

Er det virkelig nødvendigt, at jeg forspirer dem, eller kan jeg springe det over og lægge dem direkte i jorden?

Venlig hilsen
Hans E.

SVAR

Kære Hans,

Nej, du behøver ikke forspire kartofler, inden du lægger dem. De kan sagtens komme direkte fra posen og ned i jorden, når bare den er varm nok (mindst 8 grader).

Forspiring kan dog give nogle fordele. Du kan for eksempel forspire dine læggekartofler, hvis du gerne vil have nye kartofler så tidligt som muligt.

Læs mere: Sådan får du tidlige kartofler >>

Hvis dine kartofler plejer at blive angrebet af kartoffelskimmel, kan det også være en idé at forspire dem, så de får længere tid at vokse og sætte kartofler i, før skimlen sætter væksten i stå i midten af juli.

Endelig kan du ved forspiring se, hvilke af læggekartoflerne der er de sundeste og spirer bedst, så du kan sortere de svageste fra.

Men som sagt kan du også problemfrit springe forspiringen over og lægge kartoflerne direkte i jorden.

Mange havehilsner
Nisse

P.S. Vil du også kunne stille spørgsmål til Dyrkhaven.dks brevkasse, så bliv medlem af Klub Dyrkhaven.

I klubben får du hjælp til at gro grønne fingre og adgang til særlige medlemsartikler, ugentlig huskeservice med de tre vigtigste ting, du kan gøre i haven lige nu m.m.

Læs mere om Klub Dyrkhaven >>

Få grønne fingre med Klub Dyrkhaven. hvor du får en hjælpende hånd og lærer at skabe dig en fantastisk og frodig have - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke have