stLight.options({ publisher:'12345', });

Skab forårstemning med blomstrende grene

Skab forårstemning i din stue med blomstrende grene fra haven - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke din have

På den her årstid kan haven være en smule kedelig. Pletter af erantis, krokus og vintergækker er tittet frem, men det meste af haven står ganske nøgen.

Men selvom haven endnu ikke er i humør til at stråle i farverig blomsterpragt, så kan du selv skabe forårstemning inde i stuen ved at få grene fra haven til at springe ud med fine grønne blade og masser af blomster.

Tag grenene på det rigtige tidspunkt

For at få de flotteste blomstrende grene, skal de ikke tages alt for lang tid, før de vil springe ud eller blomstre ude i haven.

Æblegrene hentet indenfor i december, vil ikke give æbleblomster på julebordet. Knopperne på grenene har brug for en bestemt længde hvileperiode om vinteren, og der er simpelthen for længe til, de naturligt vil springe ud.

Men troldnød, vinterjasmin, kejserbusk og oktoberkirsebær, som i milde vintre blomstrer tidligt, kan give et naturligt og festligt blomsterflor i stuen fra sidst i december.

Oktoberkirsebær er noget af det mest overraskende og yndige, som blomstrer i vinterhaven - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke have

Fra januar er det – udover troldnød, vinterjasmin, kejserbusk og oktoberkirsebær – oplagt at klippe grene af kirsebærkornel, mahonie, forsythia, blodribs eller japansk kirsebær.

Æblegrene og grene fra andre spiselige frugttræer vil hurtigst springe ud, hvis du først tager dem i den sidste del af februar eller i marts.

Læs også: 8 der blomstrer i haven om vinteren >>

Grene der nemt springer ud

Magnolia, mirabelle, mahonie, blodribs, kornel, kirsebærkornel, kejserbusk, troldnød, vinterjasmin, japansk kirsebær, oktoberkirsebær, forsythia og fjeldribs er nogle af de grene, som er nemme at få til at springe ud.

Æble-, pære- og kirsebærgrene kan også bruges, og de skaber den helt rigtige forårstemning med deres hvide blomster.

Sørg for at vælge grene med mange knopper, så du får mange blomster.

Du kan naturligvis også gå efter et forårslook med friskgrønne blade. Her er birk og hestekastanje to gode bud. Hassel og pil kan også give nogle flotte buketter.

Pil kan drives til at blomstre i vaser indenfor om vinteren - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke have

Den nemmeste måde at få blomstrende grene

Den absolut nemmeste måde at få blomstrende grene i vasen i stuen er at være tålmodig, Det vil sige, ikke begynde at klippe grenene, før de står med grønne knopper og er tæt på at springe ud. Det er som regel i den sidste del af februar, det begynder at ske.

Når de er så langt fremme i deres udvikling, kan du bare klippe de grene, du gerne vil have, og sætte dem direkte i en vase, der hvor de skal stå og pynte. I løbet af 3-7 dage vil de springe ud. De kan slet ikke lade være.

Få blomstrende grene i december og januar

Vil du gerne have blomstrende grene allerede i december eller januar, så er du nødt til at tage en lidt længere vej med dem. På det tidspunkt er knopperne og bladene inde i dem så små, at de skal lokkes frem.

Kommer de direkte fra den kolde have og ind i den varme stue, så kan de på det stadie få så stort et chok over temperaturforskellen, at de dør og aldrig vil springe ud.

Men du kan som sagt lokke dem frem, hvis du gør som beskrevet her.

1 – ET RENT OG SKRÅT SNIT
Brug en ren og skarp saks, når du klipper grenene af. Det laver det reneste sår på busken eller træet, så det nemmere heler.

Inden du sætter grenene i vand, så klip et par centimeter af dem, så de får en frisk og åben overflade, der nemt kan suge vand. Lav snittet skråt, så der bliver størst mulig sugeflade.

Du kan også give hårde, træagtige grene et par slag med en hammer nederst på stilken. Det får dem til at åbne sig, så de kan suge mere vand.

2 – LANGSOM TILVÆNNING
Tag ikke grenene direkte fra den kolde have ind i den varme stue. Det kan give knopperne et chok, så de nægter at springe ud.

Klip i stedet grenene af og stil dem i en spand vand, som du sætter i en isoleret garage, skur, lunt hjørne af altanen, kold kælder, havestue, bryggers e.l.

Her skal de stå i 3-5 dage, mens de vænner sig til de varmere temperaturer i forhold til ude i haven.

3 – VENT PÅ KNOPPERNE
Når du kan se, at knopperne på grenene begynder at åbne sig, kan du flytte dem ind i den endnu varmere stue. Her vil de springe helt ud og sprede forårstemning med deres friske blade og flotte blomster.

4 – FÅ DEM TIL AT HOLDE
Du kan få glæde af de udsprungne grene i flere uger, hvis du skifter vand på dem hver eller hver anden dag og sætter dem i et køligt rum om natten.

Ellers kan du jo nyde dem, mens de er i fuldt flor og klippe nogle nye grene af i næste uge.

Læs også: Inspiration til de første forårsblomster >>

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *