Blanchering – hvorfor og hvordan

Frysning er ikke det mest spændende emne på bogreolen, og frostmad lyder bare usexet. Men det er en vild nem måde at opbevare havens grøntsager, krydderurter, frugter og bær på. Sundt er det også, for det meste af vitaminindholdet bevares rigtig godt ved frysning, og smagen fejler heller ikke noget efter en tur i fryseren.

Det er heldigvis ikke raketvidenskab at fryse havens overskud. Men for at få det bedste resultat er der nogle grundprincipper, som det er godt at kende og følge.

Et af dem er, at de fleste grøntsager skal blancheres, før de fryses ned. Blanchering er sværere at stave til end at udføre, for det betyder bare, at grøntsagerne får et hurtigt opkog og køles hurtigt af.

Frosne grøntsager, som er blancheret først, vil både have en bedre smag, en mere fast konsistens, en flottere farve og et højere vitaminindhold end grøntsager, der bare er vasket og smidt i fryseren.

Men hvilke grøntsager skal så blancheres?

Og i hvad?

Og i hvor lang tid?

Og hvordan køles de af?

Alt det og mere til om blancheringens hemmeligheder, kan du få svar på i pdf´en om blanchering her:

Få alle de gode tips om blanchering her >>

Der er tale om et uddrag af en e-bog spækket med tips og tricks til frysning af grøntsager. Udover tips til blanchering får du i bogen også gode råd til høst af grøntsagerne, tips til hvordan de bedst gøres i stand og pakkes i fryseren, og hvad du skal tænke over ved optøningen for at bevare deres konsistens og smag.

Bliver du nysgerrig på, hvad der ellers er af vigtige grundprincipper og gode tips, som det er godt at kende for at få de bedste frosne krydderurter, frugter eller bær, så kan du købe flere af de nye e-bøger i fryseserien til kun 29 kr. pr stk.

Få e-bøgerne der lærer dig at fryse havens spiselige overskud >>

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *