stLight.options({ publisher:'12345', });

Blanchering – hvorfor og hvordan

Blanchering af grøntsager. Hvorfor blancherer, og hvordan blancherer man? - Dyrkhaven.dk

Frysning er ikke det mest spændende emne på bogreolen, og frostmad lyder bare usexet.

Men det er en vild nem måde at opbevare havens grøntsager, krydderurter, frugter og bær på. Sundt er det også, for det meste af vitaminindholdet bevares rigtig godt ved frysning, og smagen fejler heller ikke noget efter en tur i fryseren.

Det er heldigvis ikke raketvidenskab at fryse havens overskud. Men for at få det bedste resultat er der nogle grundprincipper, som det er godt at kende og følge.

Blancher før du fryser

Et af dem er, at de fleste grøntsager skal blancheres, før de fryses ned.

Blanchering er sværere at stave til end at udføre, for det betyder bare, at grøntsagerne får et hurtigt opkog og køles hurtigt af.

Frosne grøntsager, som er blancheret først, vil både have en bedre smag, en mere fast konsistens, en flottere farve og et højere vitaminindhold end grøntsager, der bare er vasket og smidt i fryseren.

Men hvilke grøntsager skal så blancheres?

Og i hvad?

Og i hvor lang tid?

Og hvordan køles de af?

Gratis mini e-bog om blanchering

Alt det og mere til om blancheringens hemmeligheder, kan du få svar på i den GRATIS mini e-bog på 8 sider om blanchering.

Få mini e-bogen med de gode tips om blanchering her >>

Hvis du vil vide mere

Mini e-bogen er et uddrag af den større e-bog “Frysning af grøntsager”, som spækket med tips og tricks til frysning af – ja netop, grøntsager.

Udover tips til blanchering får du i bogen også gode råd til høst af grøntsagerne, tips til hvordan de bedst gøres i stand og pakkes i fryseren, og hvad du skal tænke over ved optøningen for at bevare deres konsistens og smag.

Se mere om e-bogen “Frysning af grøntsager” her >>

Frys sommerens overskud af grøntsager og få glæde af dem hele vinteren - Dyrkhaven.dk

Bliver du nysgerrig på, hvad der ellers er af vigtige grundprincipper og gode tips, som det er godt at kende for at få de bedste frosne krydderurter, frugter eller bær, så kan du købe flere af de nye e-bøger i fryseserien til kun 39 kr. pr stk. eller i en samlet pakke med rabat til 99 kr.

Se alle e-bøgerne der lærer dig at fryse havens spiselige overskud >>

Gem krydderurter i fryseren. Frosne krydderurter bevarer smagen rigtig godt - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke din have

En kommentar

Bjarne Larsen 07. november 2021 at 17:28

Spændende!

Svar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *