stLight.options({ publisher:'12345', });

Dyrk have og lev længere

En halv times daglig havearbejde sænker din dødelighed betragteligt - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke din have

Vi ved det jo godt. Motion er sundt og forlænget livet. Det kan bare være frygteligt svært at tage sig sammen til at få slæbt sig ned i det larmende og udstillende fitnesscenter. For os der er mere til frisk luft, fuglesang og smertefri motion, er der dog gode nyheder!

Kræftens Bekæmpelse lavede for nogle år siden en undersøgelse, der viste, at en halv times havearbejde om dagen er supersundt og kan sænke din dødelighed markant. For mænd med hele 27 % og for kvinder 16 %. Sammenligner vi effekten af havearbejdet med sport, sænker sport dødeligheden med 25 % for kvinder og 22 % for mænd.

Det er selvfølgeligt lidt bedre odds for sport for kvinder, men en effektiv gang gravning, beskæring med håndsav, slæben af grene og andet af det tungere havearbejde, kan sagtens bringe pulsen op på niveau med en god løbetur.

Men hvorfor er det så, at det er så virkningsfuldt at lave havearbejde? En væsentlig del er det, at du i stedet for at ligge på sofaen og nusse med fjernbetjeningen, får rørt dig fysisk. Bare en halv times bevægelse om dagen har en meget stor effekt, hvis du går fra at være ikke-aktiv til at være aktiv, siger Kræftens Bekæmpelses undersøgelse.

Men der er også mange andre fordele ved at dyrke din have udover, at du kan forlænge din levetid ganske betragteligt. Andre forskningsundersøgelser viser, at havedyrkere er både sundere, slankere og i bedre humør, end deres ikke-haveaktive-naboer.

Læs mere: 7 store fordele ved at dyrke have >>

Vil du have mere?

Vil du gerne have mere af den slags, så prøv et medlemskab af Klub Dyrkhaven.

Klub Dyrkhaven er for dig, der gerne vil dyrke en frodig, levende og flot have, men er usikker på, hvordan du skal gribe det an.

I Klub Dyrkhaven får du en hjælpende hånd, der fører dig uge for uge gennem de vigtigste ting, du skal gøre i haven og viser dig, hvordan du kan gøre dem nemmest, så du kan få den have du drømmer om uden at bruge oceaner af tid på det.

Læs mere om Klub Dyrkhaven her >>

Bliv god til at dyrke have på den nemme måde. Bliv medlem af Klub Dyrkhaven og få grønne fingre.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *