stLight.options({ publisher:'12345', });

Kære BrevkasseHvorfor blomstrer min lathyrus ikke?

Ulrikka undrer sig over, hvorfor hendes lathyrus ærteblomster ikke blomstrer. Få budet på et svar i Dyrkhaven.dks brevkasse

SPØRGSMÅL

Hej Heidi,

Ved du eventuelt, hvorfor lathyrus ikke blomstrer?

Selve planterne er store og fine, men der er ikke kommet nogen blomster.

Med venlig hilsen
Ulrikka B.

SVAR

Hej Ulrikka,

Latyrus (ærteblomster) tager ret lang tid om at begynde blomstre, så tror umiddelbart det kun handler om at vente lidt længere. Særligt hvis planterne ser flotte ud, så kan det ikke være tørke eller sygdom, som gør det.

For at blomstre i juli, skal frøene til lathyrus forspires indenfor i marts eller starten af april. Er de sået senere end det, så tager det længere tid, før der kommer blomster på dem.

Til gengæld så vil de blomstre helt vildt, så snart de er i gang. Særligt hvis du fjerner de visne blomster, så bliver planten ved med at sætte nye blomster i meget lang tid.

Mange havehilsner
Nisse

P.S. Vil du også kunne stille spørgsmål til Dyrkhaven.dks brevkasse, så bliv medlem af Klub Dyrkhaven.

I klubben får du hjælp til at gro grønne fingre og adgang til fordele som ugentlig havehuskeservice, særlige medlemsartikler, rabat på Dyrkhaven.dks e-bøger og mulighed for at få svar på dine havespørgsmål i brevkassen her.

Alt sammen for kun 39 kr.

Læs mere om Klub Dyrkhaven >>

Få grønne fingre med Klub Dyrkhaven. hvor du får en hjælpende hånd og lærer at skabe dig en fantastisk og frodig have - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke have