stLight.options({ publisher:'12345', });

Kære BrevkasseHvorfor blomstrer mine rabarber?

Bodils rabarber blomstrer, og hun vil gerne vide, om og hvad hun skal gøre ved det - Svaret får hun i Dyrkhaven.dks brevkasse - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke din have

SPØRGSMÅL

Mine rabarber er begyndt at sætte nogle lange stængler med blomster. Jeg forstår godt, rabarberplanter skal lave frø for at formere sig, men er det ikke lidt tidligt at gøre det i maj?

Er rabarberne blevet syge? Kan de stadig spises? Og hvad skal jeg gøre ved blomsterne?

Alt vel
Bodil J.

Kære Bodil,

Nej, din rabarber er ikke syge, fordi de er begyndt at blomstre. Men de kan muligvis være gamle. Rabarberplanter med en del år på bagen blomstrer nemlig tidligere end nyere planter.

Det kan også skyldes, at du ikke har høstet ret meget af rabarberplanterne indtil nu. De blomstrer nemlig også tidligere, hvis der ikke bliver trukket stilke af dem.

Du kan godt fortsætte med at spise de stilke, du trækker af rabarberne, og blomsten er heldigvis også spiselig. Den er bedst, men blomsterne stadig står som knopper, og den kan både steges, dampes eller koges i 3-4 minutter.

Blomsten bør fjernes fra rabarberplanten, fordi blomstringen tager en del af den energi, som rabarberplanten ellers ville bruge på at sætte nye lækre rabarberstilke. Du kan derfor med fordel klippe blomsten af, så snart den begynder at vokse frem. Har du ikke trukket ret mange rabarberstilke på planten, så fjern også nogle af de ældste/største stilke. På den måde opfordrer du planten til at sætte nye stilke.

Blomsten kan dog også være ganske imponerende, som den rager meterhøjt op over de store rabarberblade, så har du rigeligt med rabarberplanter, kan du lade en enkelt eller et par blomster blive stående for syns skyld.

Mange havehilsner
Nisse

P.S. Vil du også kunne stille spørgsmål til Dyrkhaven.dks brevkasse, så bliv medlem af Klub Dyrkhaven.

I klubben får du hjælp til at gro grønne fingre og adgang til fordele som ugentlig havehuskeservice, særlige medlemsartikler, rabat på Dyrkhaven.dks e-bøger og mulighed for at få svar på dine havespørgsmål i brevkassen her.

Alt sammen for kun 39 kr.

Læs mere om Klub Dyrkhaven >>

Få grønne fingre med Klub Dyrkhaven. hvor du får en hjælpende hånd og lærer at skabe dig en fantastisk og frodig have - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke have