stLight.options({ publisher:'12345', });

9 anderledes planter du kan dyrke i din have

9 anderledes, sjove og nemme planter du selv kan dyrke i din have - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke din have

Ærter er grønne, hindbær er røde, og blomster er noget, man sætter i vaser.

Det er opfattelsen hos de fleste, men hvis du er en af dem, der gerne vil have lidt sjovere ting i din have, så er her 9 forslag til anderledes og ikke mindst nemme planter.

3 anderledes grøntsager

1. STRIBEDE RØDBEDER

Farven på rødbeder ligger i navnet, men det holder ikke længere. Nu kan du nemlig lige så nemt dyrke gule eller stribede rødbeder som de traditionelle røde.

Læs også: 5 superfood du selv kan dyrke >>

2. MARMOREREDE BØNNER

Bønner er normalt lange og grønne. Men Borlotto bønner har valgt et mere dekorativt udseende med grønne og lyserøde bælge. Indeni er selve bønnerne med deres hvide og røde marmoreringer som små kunstværker i sig selv.

3. BLÅ ÆRTER

Langt de fleste ærter er grønne og har hvide ærteblomster. Men der findes også nogle blå ærter, der har de fineste blålilla bælge og ikke mindst de flotteste pink og lilla blomster – som du også kan spise.

3 anderledes og sjove grøntsager til din have - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke din have

3 anderledes bær

1. GULE HINDBÆR

Hindbær er røde og søde. Eller måske gule og endnu sødere? De gule hindbær ”Fallgold” giver bær fra september og frem til frosten. De er meget søde i smagen og gode til desserter, som pynt, marmelade eller bare en mundhapper, når du plukker dem.

Læs også: Hvad er forskellen på sommer-og efterårshindbær? >>

2. LYSERØDE BLÅBÆR

Igen en plante hvor navnet er blevet forældet. Blåbær er ikke længere nødvendigvis kun blå, men fås nu også i en flot pink som sorten ”Pink lemonade”. Den giver masser af bær fra august og har ovenikøbet flotte efterårsfarver på bladene.

3. HVIDE JORDBÆR

Hvide jordbær ser lidt spøjse ud med deres hvide skind og røde kerner, og især børn synes, det er sjovt at plukke og spise de anderledes jordbær.

Smagen er en sød blanding af jordbær og ananas. Måske derfor sorten kaldes ”Pineberry”?

ET GODT TIP…
Er du træt af, at fuglene spiser dine jordbær, så dyrk de hvide i stedet for de traditionelt røde. Fuglene har ikke opdaget, at der stadig er tale om saftige, søde jordbær, selvom de er hvide, så derfor kan du have dem i fred.

2 anderledes og sjove bær du selv kan dyrke i din have - hvide jordbær, gule hindbær og pink blåbær - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke have

3 anderledes – spiselige – blomster

1. TALLERKENSMÆKKER

Blomster i rød, rosa, pink, orange, gul eller creme. Blade i helgrøn eller marmoreret grøn og hvid. Tallerkensmækker fås i alle mulige farver, og hvad endnu bedre er, at den er spiselig. Du kan trygt putte både blomster, blade og nye frø i salatskålen.

Tallerkensmækker kaldes også blomsterkarse, fordi den – surprise – smager af karse.

2. HJULKRONE

Ingen andre spiselige blomster har så blå en farve som hjulkrone. Den skal bruges i begrænset mængde, men den ser fantastisk ud som pynt på salater, kager og desserter eller frosset inde i isterninger.

Mere for medlemmer: Lav smukke isterninger med spiselige blomster >>

3. APPELSINTAGETES

Tagetes eller fløjsblomst har ry for at have kompakte blomster i stærk gul eller rød, der ikke lugter særlig godt.

Der findes dog en appelsintagetes, som er lidt anderledes. Den er både finere i sit udseende og dufter bedre. Både duften og smagen – for du kan spise både blade og blomster – er mild appelsin.

En yderligere fordel er, at appelsintagetes er med til at holde skadedyr væk, så plant den endelig også i køkkenhaven.

3 anderledes og spiselige blomster du selv kan dyrke i din have - blå hjulkrone, farverige tallerkensmækker, appelsintagetes - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke din have

Hvis du vil vide mere…

Der er selvfølgelig mange flere sjove og anderledes planter, du kan dyrke i din have. Nogle af de bedste kan du høre om i Klub Dyrkhaven. Her får du inspiration og gode råd til at dyrke en frodig, flot og fantastisk have fuld af nemme – og også anderledes – planter.

Læs mere om Klub Dyrkhaven >>

Bliv god til at dyrke have på den nemme måde. Bliv medlem af Klub Dyrkhaven og få grønne fingre.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *