stLight.options({ publisher:'12345', });

Kære BrevkasseHvordan deler jeg juleroser?

Kan man dele juleroser og hvordan? Få svaret i Dyrkhaven.dks brevkasse

SPØRGSMÅL

Jeg har i marts købt en meget flot og dyr julerose, som jeg virkelig har nydt.

Jeg tænker på, om det er muligt at dele den, så jeg kan få flere af samme slags uden at skulle ud og investere i nye planter?

Venlig hilsen
Lily M.

SVAR

Kære Lily,

Du kan godt dele din julerose. Det er ikke særlig svært, men der kan godt gå 2-3 år, før de nye planter begynder at blomstre. Men derefter er det både en nem og flot plante i haven.

Sidst på foråret, når blomstringen er overstået, klipper du alle blomsterstænglerne af. Så enten graver du julerosen op ad jorden, eller tager den ud af potten, hvis du har haft den stående i en krukke.

Spul jorden af rødderne med haveslangen, og riv derefter rødderne fra hinanden med hænderne, eller skær dem over med en skarp og ren kniv, så du står med mindre dele af rodstykker. Rodstykkerne skal både indeholde mindst ét blad og roddele, som er unge og lysebrune, og et par ældre rødder som er mere mørke i det.

Plant de nye rodstykker i hver sin potte eller direkte i jorden, hvor de skal stå. Hvis du har lidt kalk, så tilsæt det til jorden, inden du planter, det kan juleroser godt lide.

Vand godt efter plantningen og jævnligt hen over sommeren, så får dine juleroser en rigtig god start.

Læs meget mere om juleroser i: Juleroser – vinterhavens dronning >>

Mange havehilsner
Nisse

P.S. Vil du også kunne stille spørgsmål til Dyrkhaven.dks brevkasse, så bliv medlem af Klub Dyrkhaven.

I klubben får du hjælp til at gro grønne fingre og adgang til fordele som ugentlig havehuskeservice, særlige medlemsartikler, rabat på Dyrkhaven.dks e-bøger og mulighed for at få svar på dine havespørgsmål i brevkassen her.

Alt sammen for kun 39 kr.

Læs mere om Klub Dyrkhaven >>

Få grønne fingre med Klub Dyrkhaven. hvor du får en hjælpende hånd og lærer at skabe dig en fantastisk og frodig have - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke have