Hvad skal vi dyrke?

Få 3 tips der gør det nemmere at vælge, hvad du skal dyrke af grøntsager og bær i haven - Klub Dyrkhaven før det nemt at dyrke din have

Det er forår, og det klør i fingrene for at få frø og planter i jorden. Men der er begrænset plads i de fleste haver og begrænset tid til at passe planterne, så derfor er vi nødt til først at forholde os til det store spørgsmål: ”Hvad skal vi dyrke af grøntsager i haven?”.

Det kan være svært at beslutte sig, så her får du 3 tips til, hvordan du kan lave den perfekte liste over grøntsager (og bær), som passer til lige netop din have.

TIP 1 – DYRK DET I ELSKER

Nu til et mere lystbetonet tip, nemlig at dyrke de ting, som I elsker højst og aldrig kan få nok af. Er hele familien vilde med nye kartofler, så læg en hel masse læggekartofler i jorden, er det friske jordbær, der er hittet, så sørg for, at der er mange jordbærplanter.

Ærter, gulerødder, agurker og tomater er nogle af de andre yndlingsgrøntsager, som vi elsker at kunne hente friske i haven. Krydderurter og bær står også højt på manges liste.

TIP 2 – DYRK DEN BEDSTE SMAG

Der er nogle ting, som smager fantastisk som sprøde asparges, små, nye kartofler, friske jordbær og hindbær, krydderurter, nyplukkede ærter og bønner, solvarme tomater og saftige majs. Og du kan få smagskvaliteten i dem helt op at ringe, hvis du dyrker dem i haven.

Det tager ikke mange minutter, fra de nævnte grøntsager og bær er høstet, til de begynder at tørre ind og omdanne sukker til stivelse. Det forringer både kvaliteten og smagen.

Der er som regel gået adskillige dage, fra planterne er høstede, til de ligger på butikshylden, og du kan simpelthen ikke købe dig til noget, der er lige så friskt og velsmagende, som det, du henter ude i haven og putter i gryden eller munden med det samme.

TIP 3 – DYRK NOGET ANDERLEDES

Hvis der stadig er plads tilbage, så planlæg at dyrke noget helt anderledes. Det er altid sjovt at prøve noget nyt, og det er altid mere spændende at følge en ny plante end den samme slags ærter for femte år i træk. Måske er du endda så heldig, at du får en ny yndlingsplante, der ryger op i puljen under Tip 1?

Det anderledes kan for eksempel være malabarspinat, amarant eller jungleagurk. Det kan også være sjove varianter af almindelige planter som sorte tomater, gule hindbær eller lilla ærter.

Læs også: 9 anderledes planter du kan dyrke i din have >>

Dette er et eksempel på en af de artikler, som medlemmer af Klub Dyrkhaven har adgang til. Vil du gerne have mere af den slags, så prøv et medlemskab. Der er 100% tilfredshedsgaranti, så er det ikke lige dig, får du dine penge tilbage indenfor de første 30 dage.

Læs mere om Klub Dyrkhaven her >>

Få grønne fingre med Klub Dyrkhaven. hvor du får en hjælpende hånd og lærer at skabe dig en fantastisk og frodig have - Dyrkhaven.dk gør det nemt at dyrke have

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *